vineri, 30 aprilie 2010

Quart'Elle - un altfel de quartet

4 fete, 2 viori, o viola si un violoncel au facut atmosfera ieri seara in Big Mamou, intr-un cadru lipsit de pretentii, familiar si calduros. Quart'Elle compus din Andreea - viola, Doina - vioara, Adela - vioara si Iulia - violoncel ne-au incantat auzul cu melodii clasice dar si cu melodii precum Hit the road Jack sau The lion sleeps tonight si terminand glorios cu Unforgiven de la Metallica.

Peretii rosii acoperiti cu poze ale legendelor muzicale, fum de tigara sa il tai cu cutitul, cativa prieteni adunati in jurul meselor, gaturi lungite, dar si picioare care bat in mod inconstient ritmul. Asta e atmosfera obisnuita in Big Mamou. Mesele sunt puse in asa fel incat incurajeaza discutiile intre comeseni, chiar si cei care nu se cunosc. Dar aseara a fost liniste. Numai muzica se auzea vesel, tumultuos sau tanguitor dinspre scena mica.

O mica mostra de Quart'Elle :



Se pare ca fetele vor concerta si la Zilele Bucurestilor.

Linkuri catre blogul si MySpace-ul fetelor :

Blog Quart Elle
MySpace-ul Quart Elle

vineri, 16 aprilie 2010

Corabia Nebunilor

Cine zice ca rockul a murit in Romania se inseala amarnic. Dovada am avut-o in seara asta mergand la concert la Travka. Nu mai stiu cum se cheama discoteca in care au concertat, dar a fost plina pana la refuz. S-a stat la coada ca sa se poata intra.

Inauntru decor gotic, cu peretii rosii si candelabre de metal. Sfesnice cu lumanari potrivite cu atmosfera. Periculos, dupa parerea mea, dar de efect. Multa, foarte multa lume. Muzica turbata. Norocul celui mic de inaltime : in fata mea numai persoane care aveau doi metri. Am asteptat ceva pana sa cante baietii. Nimeni n-a nimerit din greseala la concert. Locul mustea de fani incantati. Nu am auzit replici rasuflate la inceputul concertului menite sa faca lumea sa intre in atmosfera. Nu era nevoie. Lumea se agita, canta, aplauda. Suvoiul de oameni parea ca nu se mai termina. In fata cuplul foarte lipicios, in dreapta fotograful turmentat. In stanga fanul inrait care canta cu ochii inchisi. Coate, ocheade, bere imprastiata. Corabia nebunilor, vorba cantecului.

Cand am plecat, dupa mai bine de o ora de concert, fata de la intrare tot mai vindea bilete. Unde putea sa mai intre toata aceasta lume nu stiu. Se priponisera la usa fara speranta de a putea intr-adevar intra si ascultau de afara.

Se pare ca baietii revin dupa doi ani de pauza. Daca e asa, intoarcerea lor a fost un succes.

sâmbătă, 10 aprilie 2010

Kelly Clarkson, Because of you

Despre diferente culturale, diferente de opinie si viziuni diferite

Nu am mai scris de multa vreme. Cu noul serviciu si lucrurile care se schimba, nu am mai avut nici timp si nici inspiratie. Si totusi a fost recent un subiect care a incins spiritele : un prieten de-al meu a comparat Romania cu India, mai ales in ce priveste aspectele negative. O divergenta de opinie s-a iscat cu combatanti in ambele tabere. Riscata de omisiuni, de viziuni diferite, de distanta culturala. Subiectul de discutie era interesant, dar polemica a fost departe de a fi o discutie interesanta cu argumente la rece. Totusi, subiectul a fost pus pe tava si mi-a starnit curiozitatea. Romania, ca si India e o tara in curs de dezvoltare, care are tarele ei. Mi-ar placea ca lasand la o parte tot ce poate incinge spiritele  sa aflu mai multe despre acest subiect, incercand nu sa sifonez imaginea unei tari sau a alteia, ci sa descopar lucruri. Si as vrea sa pornesc in aceasta analiza de la faptul ca nici o tara nu e inferioara celeilalte, ci sunt doua tari diferite cu civilizatii diferite. Voi ce credeti despre acest subiect ?

sâmbătă, 3 aprilie 2010

Latin Express




Pentru cei cu sangele fierbinte si o slabiciune pentru muzica flamenco, o veste buna : se lanseaza Latin Express intr-o noua formula, cu Alex Ionescu voce si Adi Teodorov chitara. Ii puteti vedea pe 10 aprilie, în clubul Salsa For You (piaţa Universităţii), ora 21.00. Mai Flamenco, mai fierbinte, cu totul nou, sunt sigura ca va vor surprinde in mod placut :)


Linkuri legate de acest subiect :




Arhivă blog