luni, 30 noiembrie 2009

Vot presedentie - 6 decembrie 2009

Revin la vechea intrebare, care ramane vesnic de actualitate inca de pe vremea lui Caragiale : "Spuneti-mi, eu cu cine votez?"

Se aproprie turul doi al alegerilor si intrebarea asta ma arde din ce in ce mai rau, fara sa pot spune ca am gasit argumente sa sustin vreunul dintre cei doi candidati. Poate ca voi vota ca majoritatea romanilor cu vot orb, adica fara sa stiu prea bine de ce il votez pe unul sau pe celalalt, sperand sa fie bine.

Care ar putea fi argumentele pentru care m-as decide pentru vreunul dintre ei? In mod sigur, nu pentru ca unul dintre ei pocneste copii in perioada electorala de fata cu ziaristi si multa lume si nici luand in considerare zvonurile defaimatoare despre celalalt. Desi daca e sa ne uitam in presa, cam astea ar trebui sa fie criteriile definitorii. Numai despre asta se vorbeste. Nici nu ar trebui sa il votam pe cel cu cea mai buna campanie marketing. Ar fi mai simplu asa :)

Cand am pus intrebarea aceasta unui prieten, am primit un raspuns interesant : vezi ce planuieste fiecare sa faca odata ce e presedinte, vezi in ce masura s-ar potrivi asta cu situatia actuala si asa vei stii. Simplu, mi-am zis. Hai sa caut informatiile.

Si am intrebat in stanga si in dreapta. Cineva trebuie sa stie.... Ei bine, nu. Nu zic ca nu exista persoane care stiu, zic doar ca nu am intalnit eu pe cineva care sa imi dea detalii. Si asta spune ceva despre cum isi fac cunoscuta programa. Despre oamenii care merg la vot si despre cum se voteaza. Daca se voteaza, pentru ca am intalnit multi care sunt dezamagiti si care nu vor sa voteze.

Cei care voteaza mi-au expus argumentele lor, unele interesante si de luat in considerare, dar nimeni nu a luat ca argument planul pentru viitorul mandat si situatia actuala.

Atunci m-am indreptat spre vechiul meu prieten Google. Am gasit crampeie de actualitate dar si pagini defaimatoare la adresa unui candidat sau ala altuia. Se pare ca Google nu da rezultate destul de pertinente sau ca aceasta informatie nu e la vedere pe internet.

Am gasit insa si un link interesant :


Daca cineva stie mai mult de atat despre planul pentru vitorul mandat al celor doi candidati, puneti-ma si pe mine la curent :)

Acum va intreb: "Spuneti-mi, voi cu cine votati?"

vineri, 27 noiembrie 2009

Qwan ki do - O veche dragoste regasita RELOADED

Cu de dedicatie pt Helen, articolul despre qwan ki do, asa cum il vrea ea :)

De cateva saptamani m-am reintors la sala dupa o pauza de cativa ani buni. Aici am avut o surpriza placuta : cativa din fostii mei colegi de acum cativa ani se intorsesera si ei. In loc sa fie cum ma asteptam adica lume noua, straina, sa ma simt pierduta si sa-mi fie greu, m-am trezit cu vechi prieteni bucurosi sa ma vada, dar si cu noi colegi. M-am simtit ca si cum m-as fi intors intr-o familie. Si cine zice ca nu e bine sa te intorci la vechile iubiri ? Poti avea surprize placute...

Dar ce este qwan ki do?



Toata lumea care nu cunoaste confunda qwan ki do cu aikido, din cauza pronuntiei asemanatoare si a notorietatii celei din urma. Este destul de frustrant la un moment dat, de aceea simt nevoia sa explic un pic, chiar cu riscul de a fi plictisitoare. Wikipedia graieste si nu se inseala : qwan ki do este o arta martiala chino-vietnameza care are varsta mea, adica destul de tanara :) creata de maestrul Pham Xuan Tong, este o arta complexa, in care gasesti ce vrei: tehnici de auto aparare, exercitii de intretinere, o multitudine de lovituri si blocaje, dar si elemente spectaculoase si nu in ultimul rand tehnici de arme. Nu o sa intru in detalii, informatii mai ample, se gasesc pe net si nici scopul acestui articol nu este descrierea qwan ki do-ului. Oricum, cea mai buna cale de a descoperi ce este, este de a practica :)

De ce qwan ki do?


La inceput din intamplare, apoi din placere. De ce ? N-as putea spune. Dar m-am reintors ca la o veche dragoste, la fel ca si colegii mei.

Si totusi nu qwan ki do-ul in sine este subiectul acestui articol. Ci nevoia fiecaruia de a gasi ce am gasit eu in qwan ki do. Pentru unii qwan ki do-ul este fotografia, pentru altii chitara. Am cunoscut doctori pentru care meseria lor este "qwan ki do". Care este qwan ki do-ul tau?

Linkuri externe legate de topic :

Toucher l'instant

Doar pentru ca-si are locul aici...

miercuri, 25 noiembrie 2009

Despre credinta si toleranta

Ieri am purtat o discutie interesanta cu un adept al reincarnarii si al predeterminarii. El incerca sa ma duca pe "calea cea buna", cu argumente destul de bune. Eu sustineam teoria haosului si a intamplarii. Din pur spirit de contrazicere:) Si spiritele s-au incins...

Totusi, credinta se defineste prin faptul ca nu exista dovezi. Sau pentru mine, cel putin. Crezi, pentru ca nu stii sigur. Poti alege sa crezi sau nu un lucru, dar nu poti sa ii impui celuilalt sa creada. Pentru mine nu credinta intr-o teorie anume a fost problema in discutia respectiva ci dorinta lui de a-mi impune propria lui parere ca Adevarul.

Pentru mine, fiecare e liber sa creada in ce vrea, si credintele celorlalti trebuie respectate. Ii respect credinta si sunt bucuroasa pentru el ca si-a gasit calea chiar daca nu coincide cu ce cred eu.

Nu sunt de acord nici cu cei care iau in deradere credintele celorlalti, considerandu-i naivi pentru ca vor sa creada in ceva care nu exista pentru ca nu e dovedit. Nu exista dovezi palpabile nici intr-un sens nici in celalalt. Nu sunt eu cea care sa le gaseasca:)

Si consider ca in sine, credinta nu e un lucru rau. Face parte din bagajul sufletesc care ne ajuta sa fim mai buni.

Daca fiecare ar fi respectat credinta celuilalt, cred ca am fi putut sterge usor cateva intamplari sangeroase din istorie...

luni, 23 noiembrie 2009

Intamplare la vot

O sa povestesc o istorioara care ar fi putut fi o fictiune daca nu s-ar fi intamplat ieri.

Sala de votare, in liceul din cartier. O zi frumoasa cu soare, oamenii, tineri cu copii sau batrani se indreapta discutand catre vot. O femeie pe la vreo 60 de ani nedumerita, cere lamuriri zambind tinerei din fata ei, care trebuia sa se asigure ca votarea merge bine, sa stranga semnaturile si sa dea stampila.

- Nu va suparati, daca vreau sa votez pentru parlament bicameral, cum fac?

- Daca vreti parlament bicameral, nu e nevoie sa votati. Votati doar daca vreti unicameral.

- Bine, va multumesc, zise femeia, credula, zambind in continuare.

Mai tarziu, cand isi dadu seama ca ceva e in neregula, se intoarse :

- As vrea sa votez si eu pentru referendum.

- Imposibil, ati zis deja ca nu vreti sa votati si s-a pus o liniuta in dreptul numelui dumneavoastra.

Si da, aceasta povestire nu este o fictiune. Rezultate pentru referendum la aceasta ora, sursa HotNews : "77,4% au votat pentru Parlament Unicameral".

Arhivă blog