joi, 9 septembrie 2010

O raita prin blogosfera : Surse

M-am hotarat sa imi realizez studiul blogosferei folosind mai multe surse :
- Google (iti ofera posibilitatea sa faci cautari numai de bloguri) : http://blogsearch.google.com/
(Voi cauta dupa cuvinte cheie in functie de interesele mele.)
- liste de bloguri romanesti populare : http://www.bloglist.ro/
- http://toateblogurile.ro/
- blogroll prieteni

In cazul in care cunoasteti alte surse bune, da-ti-mi de stire.

Am dat o raita si pe technocrati.ro, dar nu mi-a inspirat incredere siteul, nu varianta pentru Romania in orice caz.

Domenii de interes :
- Stiri si Media
- Tehnologii
- SEO/SMO
- Calatorii
- Hand made
- umoristice
- diverse (cele care mi se par originale sau cele care exceleaza dintr-un punct de vedere sau altul).

Blogurile in engleza sau alta limba decat romana nu vor fi luate in considerare in studiul meu. Sau cum am mai vazut, un amestec barbar de limbi...

Dintre surse, Google ne ofera posibilitatea sa ne restrangem cautarile la bloguri si mai mult de atat, ne permite sa cautam in functie de perioada de plublicare (recente sau vechi) si postari Vs pagina de pornire. Acum, intrebarea care se pune este daca criteriile de evaluare si pozitionare ale motorului corespund cu ale noastre. Nu cred ca Google isi da seama care blog este original sau care e mai bine scris. Dar e un punct de plecare.

Bloglist.ro nu pare a fi o sursa de incredere de bloguri , cel putin pentru cele din categoria Stiri si Media. Blogurile intalnite aici nu corespund tematicii si nu am intalnit nici un blog de calitate. Marturisesc ca am renuntat sa mai caut dupa prima pagina.
 
Toateblogurile.ro mi se pare ca aici blogurile sunt mai bine categorisite. Comunitatea insumeaza 9000 si ceva de membri si are pagina si pe Facebook. Blogurile sunt disponibile pe categorii la rubrica "Catalog Bloguri". Pare o sursa buna de "pescuit" bloguri interesante.

Blogroll - cred ca aici sunt cele mai multe sanse sa gasesc ceva interesant. Deja, pentru ca aceste bloguri au trecut de un "control al calitatii". Daca prietenii mei sau bloggerii buni ii recomanda, sunt mari sanse sa fie bloguri interesante. Totusi, aceasta varianta de cautare mi se pare destul de limitata si daca vreau sa imi fac o imagine de ansamblu, nu trebuie sa o folosesc in exclusivitate.

2 comentarii:

Arhivă blog