marți, 21 septembrie 2010

Umanitar - Gabi Habuc

Intotdeauna am considerat ca umanitatea e o mare familie, ca trebuie sa ne ajutam si sa ne intelegem, in pofida diferentelor si a conflictelor de interese. In acest spirit este scris si articolul acesta. Este vorba despre un tanar care are nevoie de ajutorul nostru, pe care nu-l cunosc, pe care probabil nu-l cunoasteti si totusi scriu despre el si totusi va indemn sa il ajutati daca aveti  dorinta si posibilitati.

Citez de pe blogul lui Gabi Habuc  : "Am 26 de ani, împliniţi pe 26 ianuarie. Nu ştiu dacă voi ajunge să-mi serbez următoarea zi de naştere sau măcar să petrec încă un Crăciun alături de familie. Sunt căsătorit de patru ani. Nu am copii, dar poate e mai bine aşa, decât să ajungă să crească fără tată. Sunt o fire energică, însă de două săptămâni stau imobilizat la pat şi sunt dependent de calmante şi perfuzii. Totul s-a întâmplat foarte repede şi a început cu nişte dureri groaznice de cap. Pe toţi ne doare capul din când în când, nu-i aşa? Însă ne revenim şi a doua zi o luăm de la capăt. Pentru mine însă, o a doua zi s-ar putea să nu mai existe. Medicii mi-au descoperit o malformaţie arterio-venoasă cerebrală, care a creat complicaţii prin spargerea unor vase de sânge. Nu mă poate salva decât o intervenţie numită „embolizare”, care costă între 12.000 şi 15.000 de euro la Clinica de Angiografie şi Terapie Endovasculară Hemodinamic din Bucureşti, bani pe care trebuie să-i strâng cât mai repede. "

Cont Ionut Habuc (fratele lui Gabi) : nr. RO62INGB0000999900566954, deschis la ING Drumul Taberei

joi, 16 septembrie 2010

"From Paris with love"

Mi-a fost de curand recomandat un film cu teroristi, mi s-a spus ca e foarte realist. Asa ca m-am uitat. Sa va povestesc : baietii buni, 2 agenti americani sunt foarte "neconventionali", omoara cam tot ce prind, chinezi, arabi si pachistanezi. Baietii rai - o sa va mire - sunt bruneti. De data asta sunt pakistanezi, nu arabi. Ce usurare. Toata lumea stie ca arabii sunt teroristi!!! Scopul scuza mijloacele : nu poti sa impiedici un atentat cu bomba decat lasand in urma un val de cadavre. Cred ca vanzarile de ketch up au crescut in America cu 20% pe timpul filmarilor. Scorpia de logodnica a personajului principal (pe care acesta o impusca dupa ce ii declara iubire nemuritoare) il tradeaza fara mila si vrea sa se sinucida intr-un atentat cu bomba. Motivul atentatului nu e prea bine explicat - probabil tipa si prietenul ei pakistanezul au avut un vis urat.

 Concluziile filmului :

 Americanii sunt intotdeauna baietii buni care salveaza lumea dar nu li se multumeste indeajuns. Daca omoara oameni si incalca legea este intotdeauna justificat.
 Baietii rai, teroristii sunt intotedauna arabii. Daca vezi vreunul intr-un film stii deja cine e personajul negativ de la inceput. Pakistanezii le cam seamana.
 Toate femeile sunt curve :))

Si inchei postul cu un banc mai vechi, dar care mi-a placut si imi place inca :

Tatal arab scrie fiului lui, care invata in America, la universitate:
- Fiul meu, as vrea sa plantez niste cartofi in gradina, dar sunt batran si nu pot. Si stiu ca daca ai fi fost aici, m-ai fi ajutat.
Fiul raspunde la scrisoare:
- Tata, sunt aici si nu pot face mare lucru. Si nu te apuca de sapat, ca sa nu dai peste "CHESTIA" aia.
Dupa primirea scrisorii de catre tata, apar la usa FBI, CIA. Armata sapa toata gradina, dar nimic.
Scrisoare de la fiu:
- Tata, mai mult de atat nu pot sa fac.

joi, 9 septembrie 2010

O raita prin blogosfera : Surse

M-am hotarat sa imi realizez studiul blogosferei folosind mai multe surse :
- Google (iti ofera posibilitatea sa faci cautari numai de bloguri) : http://blogsearch.google.com/
(Voi cauta dupa cuvinte cheie in functie de interesele mele.)
- liste de bloguri romanesti populare : http://www.bloglist.ro/
- http://toateblogurile.ro/
- blogroll prieteni

In cazul in care cunoasteti alte surse bune, da-ti-mi de stire.

Am dat o raita si pe technocrati.ro, dar nu mi-a inspirat incredere siteul, nu varianta pentru Romania in orice caz.

Domenii de interes :
- Stiri si Media
- Tehnologii
- SEO/SMO
- Calatorii
- Hand made
- umoristice
- diverse (cele care mi se par originale sau cele care exceleaza dintr-un punct de vedere sau altul).

Blogurile in engleza sau alta limba decat romana nu vor fi luate in considerare in studiul meu. Sau cum am mai vazut, un amestec barbar de limbi...

Dintre surse, Google ne ofera posibilitatea sa ne restrangem cautarile la bloguri si mai mult de atat, ne permite sa cautam in functie de perioada de plublicare (recente sau vechi) si postari Vs pagina de pornire. Acum, intrebarea care se pune este daca criteriile de evaluare si pozitionare ale motorului corespund cu ale noastre. Nu cred ca Google isi da seama care blog este original sau care e mai bine scris. Dar e un punct de plecare.

Bloglist.ro nu pare a fi o sursa de incredere de bloguri , cel putin pentru cele din categoria Stiri si Media. Blogurile intalnite aici nu corespund tematicii si nu am intalnit nici un blog de calitate. Marturisesc ca am renuntat sa mai caut dupa prima pagina.
 
Toateblogurile.ro mi se pare ca aici blogurile sunt mai bine categorisite. Comunitatea insumeaza 9000 si ceva de membri si are pagina si pe Facebook. Blogurile sunt disponibile pe categorii la rubrica "Catalog Bloguri". Pare o sursa buna de "pescuit" bloguri interesante.

Blogroll - cred ca aici sunt cele mai multe sanse sa gasesc ceva interesant. Deja, pentru ca aceste bloguri au trecut de un "control al calitatii". Daca prietenii mei sau bloggerii buni ii recomanda, sunt mari sanse sa fie bloguri interesante. Totusi, aceasta varianta de cautare mi se pare destul de limitata si daca vreau sa imi fac o imagine de ansamblu, nu trebuie sa o folosesc in exclusivitate.

marți, 7 septembrie 2010

Bloguri versus ziare online

In ultima vreme mi-e din ce in ce mai greu sa urmaresc presa online. Am renuntat sa mai urmaresc Hotnews, singura sursa de stiri pe care o mai consultam. M-am saturat de aceleasi subiecte tratate la nesfarsit, m-am saturat de articole fara cap si coada, de articole care nu spun nimic (mai ales!). M-am hotarat sa ma orientez catre blogosfera ca sursa de informatii. In teorie o persoana care scrie pentru simpla placere are mai multe de zis decat o persoana care trebuie sa umple o pagina ca sa ia bani. Stiu, ati putea sa imi aduceti ca argumente ca ziarele ar trebui sa fie obiective si ca pe bloguri voi gasi informatie subiectiva si nedemna de incredere. Prima parte nu o cred, nu cred in obiectivitatea presei in Romania. A doua parte e de demonstrat. Asa ca o sa incep sa scriu despre mica mea aventura in blogosfera in posturile urmatoare.

Am zis mai sus ca am renuntat sa urmaresc presa online. Nu e adevarat in totalitate. Mai sunt doua ziare romanesti pe care le urmaresc si desi nu pot sa spun ca imi plac toate articolele, pot spune ca gasesc lucruri interesante in ele.

Primul, Think Outside the Box este un blog Hotnews (e singura parte din Hotnews pe care o mai citesc si e diferita ca tematica). Numele ne spune ca se vrea un ziar altfel. Mie mi se pare un hibrid intre blog si ziar, nici cal, nici magar. Blog ca structura si ca maniera de abordare a unor articole, ziar caci apartine de Hotnews, dar si ca maniera de abordare a altor articole. "Catarul" Think Outside the Box scrie despre ultimele noutati eco, propune experimente pentru a demonstra ca se poate adopta un stil de viata sanatos (vezi experimentul Caveman, dar si maratonul), sau ne face cunostinta cu "Urban Heroes", persoane interesante care au ales sa lupte impotriva curentului (la prima vedere) si pot fi considerate modele de reusita. Imi plac mult acele articolele scrise in genul eseului, subiective care ofera pe langa faptele in sine si viziunea autorului. Si mai apreciez la ei faptul ca sunt foarte deschisi intru interactiune cu cititorii. Dealtfel exista o rubrica pe site unde ei publica articole de la cititori.

Al doilea ziar pe care il citesc e unul cultural, Dilema Veche. Ziarul se vrea activand in domeniile social, cultural şi politic si il are ca director fondator pe Andrei Plesu. Sunt pur si simplu innebunita dupa forma articolelor. Oamenii astia pot sa scrie despre mersul la piata in fiecare zi si sa sune a poezie. Articolele sunt ingrijite, elegante, pe alocuri cu umor, pe alocuri critice. Am vazut insa si articole prea inzorzonate cu elemente stilistice sau fortat critice.

Cam atat cu ziarele. Acum trag bine aer in piept si ma lansez in aventura blogosferei...


Linkuri externe :

Think Outside the Box
Dilema Veche

vineri, 3 septembrie 2010

Despre libertate

In general nu-mi place sa preiau articole din ziare, dar astazi am citit unul care mi-a dat de gandit, m-a rascolit si m-a intristat. Nu m-a intristat pentru ca e o stire trista ci m-a intristat in urma comparatiei cu propria mea viata (care dealtfel nu e asa de rea, asa cum nu e nici perfecta).

Aici puteti citi articolul pe Think Outside the Box :

http://think.hotnews.ro/pierre-omul-care-face-autostopul-intre-senegal-si-australia-cum-se-poate-vedea-lumea-cu-bani-putini.html

Pe scurt, este vorba despre un om care-si traieste viata calatorind fara constrangeri si care are curajul sa lupte pentru propriile valori, facand mai putine compromisuri decat face un om obisnuit. M-a rascolit pentru ca de curand ma gandeam la o astfel de viata si am ales solutia cea mai usoara, dar si singura pe care as fi putut-o alege.

Mi-a dat de gandit pentru ca exemplul lui arata ca e posibil, ca poti iesi din tipare si ca poti alege diferit. Cu succes.

Sa nu ma intelegeti gresit, ceea ce a facut el nu mi s-ar potrivi si mie, e vorba de ideea de fond. E vorba de a-ti trai viata fara compromisuri. Cati dintre noi au curajul sa faca acest lucru ? Cat ne costa compromisurile care ne par necesare ? Sunt ele chiar necesare ? Ne putem permite acest pret ?

Arhivă blog