duminică, 13 decembrie 2009

Google : functionalitati de cautare

Cine nu a folosit pana acum un motor de cautare? Sau cine nu a auzit de Google sau de Yahoo ? Toata lumea are o idee despre ce e vorba. Totusi, mi se pare necesar sa adancesc subiectul pentru ca nu poti vorbi despre SEO fara sa nu vorbesti despre motoarele de cautare. Si nu poti vorbi despre motoarele de cautare fara sa nu vorbesti despre functionalitatile lor. Si o sa incep cu cel mai popular motor de cautare din Romania si nu numai : Google.


Google
Google este de departe cel mai popular motor de cautare din Romania si asta de ceva vreme. Atuurile lui sunt binecunoscute : o pagina ergonomica, rapiditate, si zice-se pertinenta. Printre avantajele lui se mai numara si multitudinea de servicii gratuite pe care le ofera, cum ar fi gmail, Google Groups, iGoogle, Google  Reader etc. Este un motor dinamic care dezvolta tot timpul noi servicii si functionalitati. Ar fi prea multe de spus despre Google, dar eu ma voi multumi in acest articol sa arat doar cateva dintre functionalitatile sale de cautare urmand sa adancesc subiectul in articolele viitoare.

Desi cu Google putem personaliza cautarea noastra la maxim, homepage-ul lui este foarte simplu si pune accentul pe casuta de cautare.Se incarca repede si furnizeaza rezultatele repede.

Pentru cei care stiu ce cauta, Google propune mai multe filtre. Mai jos, o mica schema cu optiuni de personalizare a cautarii (clic pe imagine pentru a o mari) :


filtre de cautare Google












5 comentarii:

  1. am 2 mici carcoteli la dresa acestui articolas + o carcoteala mai maricica:

    - "numele" celor 2 imagini "google-seo.jpg" si "cautare-google.png" nu mi se par indeajuns de inspirate astfel incat sa contribuie la propasirea si binecuvantarea pe motoare de cautare a acestui bloguletz

    - daca dai clik pe cele 2 pozici iesi de blog si nu mai gasesti cararea inapoi decat daca dai "back" sau daca presari firimituri pe drum ca scufitza rosie ... poate te prinde si lupu' ... cine stie ...

    Si carcoteala mai mare : articolasului ii lipseste un pic de sare si de piper sa usture putin la limba ... fara suparare ruxus-pisicus-vulpus ... as fi vrut ceva mai spumos, vulcanic kiar :))

    RăspundețiȘtergere
  2. o completare pe care ar trebui sa o aduci articolasului despre "Maria Sa Google" : nu ai spus nimik despre http://www.goagal.ro/ si nici despre http://www.rougle.co.ro/ ... deci ... asteptam sa ne povestesti :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru prima carcotire : cum ar trebui sa se numeasca dupa tine imaginile ca sa ma ajute la "propasirea si binecuvantarea pe motoare"? Eu am incercat sa aleg nume in legatura cu subiectul articolului:) Si da, trebuie sa ma ocup de optimizarea imaginilor de pe blog mai sunt cateva lucruri necesare printre care ce ai mentionat tu.

    A doua carcotire : articolul meu nu se vrea ceva fun, mai degraba ceva util pentru cei care vor sa stie ce sa faca cu Google. Oricum, o sa mai scriu articole despre personalizarea cautarilor pe google. Cred ca e necesar, dupa toate schimbarile din ultima vreme.

    Daca nu am scris nimic despre cele 2 interfete amuzante e pentru ca, odata ce efectuezi o cautare pe ele, te trezesti tot i ninterfata obisnuita a lui google. Dar oricum, sunt funny si merci ca le-ai bagat in comentariu. Cine o sa citeasca comentariul tau si o sa vrea sa verifice despre ce e vorba, se va amuza.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mica adaugire: se pare ca pe varianta in engleza a lui google videos au mai fost introduse doua filtre, printre cautarea de desene animate. Pe Google Ro nu le-am vazut insa.

    RăspundețiȘtergere
  5. da' de Google Street ce parere ai? se pare ca NORC i-a luat-o inainte lui Google.ro : http://www.norc.ro/street-view/

    RăspundețiȘtergere

Arhivă blog